Борис Джонсън: Не ние, а Брюксел трябва да ни плати за Brexit

Според външният министър на Великобритания има активи, които струват твърде много

Борис Джонсън: Не ние, а Брюксел трябва да ни плати за Brexit
1668 ~ 1 мин. четене
Брюксел трябва да бъде принуден да плати на Великобритания за Brexit, тъй като британските активи в Европейския съюз са изключително ценни. Това каза външният министър на страната и един от активните поддръжници на напускането Борис Джонсън. Той обвини Брюксел, че иска да „обезкърви“ страната му, като я принуди да плати около 100 млрд. евро за уреждане на всички задължения около „развода“.

"Съществуват активи, не искам да прекалявам с подробностите около преговорите, но има активи, които споделяме, за които сме платили през годините и ще трябва да има справедливо изчисление на стойността на тези  активи“, каза Джонсън в интервю за Daily Telegraph.

Според Джонсън Великобритания може да напусне ЕС без да плаща абсолютно нищо, ако преди това няма сделка за Brexit. Той сравни заплахите, че такава няма да има с неоснователните страхове около “грешката на хилядолетието“, който според много хора трябваше да блокира работата на всички компютри на Земята.

Тереза Май е права. Липсата на сделка е по-добре, отколкото лоша сделка“, каза Джонсън по повод изтеклата информация около срещата между Тереза Мей и председателя на ЕК Жан-Клод Юнкер, според която „Брюксел използва безмилостни техники при преговорите“.
Подкрепи Economic.bg