Най-големият производител на iPhone-и започва да прави дихателни апарати

Те ще се правят във фабриката на тайванската компания в Уисконсин

Най-големият производител на iPhone-и започва да прави дихателни апарати
Тайванският производител на електроника Foxconn започва да прави дихателни апарати с американската фирма Medtronic Plc, за да помогне на пациенти, засегнати от епидемията от коронавирус, съобщи компанията днес, цитирана от Рейтерс.

Foxconn, официално известна като Hon Hai Precision Industry Co Ltd, е най-големият производител на iPhone на Apple в заводите си в Китай.

В изявление, публикувано от офиса на основателя на компанията Тери Гу, Foxconn заяви, че в момента си сътрудничи с Medtronic за проектиране и разработване на вентилатори, а медицинският и технически персонал от двете фирми работи в тясно сътрудничество по въпроса.

Компаниите се надяват да ускорят времето за производство, за да могат вентилаторите да са готови възможно най-скоро.

Главният изпълнителен директор на Medtronic Омар Ишрак каза пред CNBC, че за производството на вентилаторите ще бъде използдван заводът на Foxconn в Уисконсин.

Други компании в Съединените щати също бързат да правят вентилатори, тъй като коронавирусът се разпространява бързо там.

Ford Motor Co заяви миналата седмица, че ще произвежда 50 000 вентилатори през следващите 100 дни в завода си в Мичиган в сътрудничество с лечебното звено на General Electric и след това може да изгражда 30 000 на месец, колкото е необходимо за лечение на пациенти, заразени от коронавирус.

Други автомобилни компании от САЩ като GM и Tesla също заложиха на промяната на някои от производствените си линии за производство на вентилатори.

Не за първи път Foxconn променя производствените си линии, за да прави оборудване за борба с разпространението на коронавируса. През февруари тайванската компания адаптира една от своите китайски фабрики за производство на медицински маски.
Коментари: 0