Най-красивите офиси на големи компании

Те са футуристични, екологични и впечатляващи

Най-красивите офиси на големи компании

В последните години големите компании, особено в технологичния сектор, инвестират значително в условията на труд на своите служители. Това включва и удобна и приятна работна среда. Сред най-актуалните проекти е новата футуристична централна офис сграда на Apple, която се строи в Купертино, Калифорния и прилича на гигантско НЛО.

Вижте още 10 от най-красивите централи на големи международни компании.

1. Централата на Bloomberg, Лондон

И тя като офиса на Apple е дело на британския архитект Норман Фостър и се очаква да бъде открита до края на годината. Комплексът от две сгради се намира в центъра на Ситито, до Банк ъв Ингланд и катедралата Свети Павел.

2. Централата на Google, Лондон

Плановете на технологичния гигант са строителството на новата лондонска централа да започне през 2018 г. Тя ще се намира до гара Кинг Крос.

3. Централата на Facebook в Менло Парк, Калифорния

Новият дом на социалната мрежа, наречен Менло Парк 20, е проектирана от бележития Франк Гери. Тя предвижда на покрива да има 9 акра градина, а цялата сграда е с площ от 430 000 кв. фута.

4. Базата на Amazon в Сиатъл

Новата база на компанията за онлайн търговия ще е комплекс от високи сгради и други постройки, центрирани около група здания от стъкло, наречени „Сферите”. В тях ще има десетки хиляди растения и дървета от целия свят.

5. Централата на Lego в Билунд, Дания

Строителството на новата централа на компанията започна по-рано тази година. Така нареченият „Лего Кампус” ще е заобиколен от парк с много зеленина, каквато ще има и на покрива на сградите, които ще са с площ от 52 000 кв. метра. Изграждането на целия комплекс се очаква да продължи 4 години, но за служителите на компанията офисите ще се ползват още от 2019 г.

6. Adidas (Връзките)

През 2011 г. компанията откри комплекса, наречен „Връзките” (тъй като по форма прилича на връзки за спортни обувки) като част от централния си комплекс Светът на спорта в Бавария.

7. Adidas Arena

С дизайн като на стадион, тази офис сграда също е част от комплекса Светът на спорта в Бавария.

8. Aldar Properties

За едни тази сграда е уникално красива, докато други я определят точно на другия полюс – неприятна и грозна. Това е централата на инвестиционната група за недвижими имоти Aldar Properties в Абу Даби. Тя е първата сграда с цилиндрична форма, построена в Близкия Изток.

9. Газпром – Лахта Център

Новата централа на руския газов гигант „Газпром” ще е 462- метровата кула Лахта Център в Санкт Петербург. Когато бъде завършена през 2018 г., тя ще е най-високата сграда не само в Русия, но и в цяла Европа. На височина от 357 метра ще бъде изградена специална платформа за наблюдение, както и ресторант с панорамна гледка към града.

10. Централата на Porsche в Атланта, САЩ

През 2015 г. германският автомобилен производител откри този комплекс в Атланта, Джорджия, като инвестицията е 100 млн. долара. Той включва и тестова писта за висока скорост, симулатори, терен за офроуд каране, център за оптимизация и офисна част.

Коментари: 0