Най-полезните функции в новата iOS 12

Операционната система обещава бързина и любопитни опции

Най-полезните функции в новата iOS 12

Снимка: БТА

Новата версия на операционната система на Apple – iOS 12, е налична вече месец. Ако все още не сте си я свалили, ето и някои от най-интересните и полезни функции, които идват с нея, селектирани от Business Insider. 

Всичко става по-бързо. С до 40% се увеличава скоростта за стартиране на приложения в iPhone 6S например, а заснемането на изображения става с до 70% по-бързо. 

Новите дрехи на приложението Photos. Апликацията получава и нов таб „For you“, чрез който се показват снимките, заснети на този ден през миналите години. На потребителя се предлагат и опции за специални ефекти. Внедрени са и възможности за търсене на хора, места, както и категоризация на изображенията. 

Функцията Siri Shortcuts. Става дума за любопитна опция, която позволява задаването на прост алгоритъм от типа „Ако еди-какво-си, следва еди-какво-си“. Например ако човек въведе „загубих си ключовете“, се задейства приложението Tile app за намиране на загубени вещи. 

Разгръщането на CarPlay. Ако човек притежава кола, поддържаща приложението, то трябва да знае, че Apple вече позволява използването на апликации за навигации от трети страни, включително Google Maps и Waze.

Нова визия на известията. Известията вече може да се групират по приложения или тема например. Настройките пък могат да се извършат директно от заключения екран. 


Screentime и Limits. Приложенията идват с iOS 12, като първото дава възможност на човек да следи времето, което прекарва в използване на апликации, а второто да задава ограничен период за това.
Коментари: 0