НАП и „Икономическа полиция“ влязоха в автошколите

Установени са укрити приходи в значителни размери, съобщават от приходната агенция

НАП  и „Икономическа полиция“ влязоха в автошколите
НАП, „Икономическа полиция“, СДВР и „Автомобилна администрация“ са влезли на проверка в автошколите в България, като са установени укрити приходи в големи размери. Това съобщиха от Националната агенция за приходите, като добавят, че съвместните действия са започнали  преди седмица.

Проверките продължават, но още в първите няколко фирми са открити значителни отклонения и ще бъдат извършени пълни данъчни ревизии за последните 5 години, допълват от НАП.

Неотчетените продажби са установени след сравнителен анализ на броя обучаващи се за правоспособност за правоуправление на превозни средства, преминали през автошколите и явилите се на изпит  пред „Автомобилна администрация“.

Според действащото законодателство всички компании, които провеждат обучение на бъдещи шофьори, са длъжни да водят точна отчетност, включително да подават данни за курсистите в Изпълнителна агенция „Автомобилна администрация“. В приходната агенция е извършено сравнение на броя на обучаемите, допуснати до изпит, със средните пазарни цени и са формирали минимален размер на приходите за всяка от автошколите. Тези данни са сравнени с информацията, подадена от касовите апарати и  финансовите отчетите на фирмите.

Предстои възлагането на подобни проверки в целия бранш.
Коментари: 0