НАСА обяви трите най-добри проекта за домове на Марс

Те са направени на 3D принтер

НАСА обяви трите най-добри проекта за домове на Марс

НАСА предприе още една стъпка, за да превърне междупланетарния живот в реалност, назовавайки първите трима финалисти за продължаващото предизвикателство за изработване на хабитати на 3D принтер.

Предизвикателството, което започна през 2015 г., накара екипите да се конкурират за проектиране на жилища, подходящи за Луната, Марс и - оптимистично - още други планети.

За четвъртото ниво на третата фаза на състезанието, 11 екипа бяха помолени да създадат пълномащабно представяне на своите проекти, използвайки софтуер за моделиране, и кратки видеоклипове, обясняващи техния избор. Всеки модел е оценен за архитектурно оформление и естетика, както и възможността за тяхната конструкция и скалируемост, наред с други характеристики.

Предишните етапи бяха фокусирани върху архитектурните визуализации и технологиите, необходими за изграждането на компонентите на всеки дизайн.

 

Базираната в Ню Йорк Team SEArch+/Apis Cor спечели първо място с уникалната си изкривена структура, която идва с малки дупки, за да се остави достъпа на естествена светлина.
 

Подгласникът Team Zoperhous предложи модулните структури да бъдат отпечатани от автономен роувър; и Mars Incubator, група инженери и художници, показа модулен дизайн, състоящ се от четири отделни пространства, включително една за отглеждане на растения. 

 
Трите отбора разделят награда от $ 100 000.
 
В следващия кръг, определен за началото на май, финалистите ще направят 3D-мащабни модели на своите дизайни, тъй като те се конкурират за парична награда от $ 800 000.

Коментари: 0