Не е работа на премиера да спира обществени поръчки

В последната година на това управление в здравната политика често се слагат екзотични и необмислени идеи

Не е работа на премиера да спира обществени поръчки
184 ~ 1 мин. четене

Не е работа на министър-председателя да спира обществени поръчки. Щом се стига до там, това означава, че във веригата от институции някой не си върши работата, това коментира бившият финансовият министър Симеон Дянков в ефира на Нова ТВ.

Според него трудно ще се докаже картел при горивата. По думите му е по-лесно да се докаже, че има такъв в строителството, например. Още Трайчо Трайков се е опитал да вкара КЗК при горивата.

Той е на мнение, че липсват реформи в здравеопазването. По думите му непрекъснато се изваждат идеи, които са вредни за обществото, а някои от тях дори за сигурността, визирайки идеята за взимане на пръстови отпечатъци в болниците. Според Симеон Дянков това е обществена поръчка, която също трябва да се спре.

"Според мен Петър Москов трябваше да излезе от правителството в момента, в който неговата партия се обяви за опозиция. За мен не е изненада решението на Конституционния съд да спре здравната реформа, защото текстът по начина, по който беше написан, бе неясен и за финансистите, и за хората от тази професия”, коментира бившият финансов министър.

"В последната година на това управление в здравната политика често се слагат екзотични и необмислени идеи. Може би за нов министър в първите няколко месеца е нормално - и аз го правих, признавам, но се научаваш бързо. Тук за година и половина продължават екзотичните и вредни идеи”, на мнение е Дянков.

Подкрепи Economic.bg