Недоволство в САЩ заради публикуваните снимки между Тръмп и Лавров

Снимките бяха публикувани от руската държавна информационна агенция ТАСС

Недоволство в САЩ заради публикуваните снимки между Тръмп и Лавров
872 ~ 1 мин. четене

В САЩ се надигна недоволство след разговора между американския президент Доналд Тръмп и руския външен министър Сергей Лавров, след като Кремъл публикува техни общи снимки от неофициалната среща помежду им.

Разговорите между двамата трябваше да се състоят при затворени врати, като Белият дом обяви, че няма да допуска новинарски медии в Овалния кабинет. На срещата обаче, освен официалният фотограф на Белия дом, е присъствал и репортер от руската държавна информационна агенция ТАСС.

На кадрите се вижда как усмихнатият Доналд Тръмп се ръкува с Лавров и руския посланик във Вашингтон Сергей Кисляк. Тази среща бе възприета като дипломатически успех за Кремъл, месеци след като Съединените щати наложиха на Русия санкции заради предполагаемата ѝ намеса в президентските избори миналата година.

Срещата идва в момент, когато Тръмп е подложен на остри критики заради уволнението на директора на ФБР Джеймс Коми, който ръководеше разследване за евентуална връзка между предизборния екип на милиардера републиканец и руските власти.

Според представители на Белия дом публикуването на снимките от ТАСС граничи със злоупотреба с доверие. Белият дом бил информиран, че на срещата ще отиде руски официален фотограф и служителите очаквали, че снимките ще бъдат за руските архиви и няма да се публикуват веднага, предава Нова тв.

Подкрепи Economic.bg