НЕК е следващата институция, в която влизат ДАНС и прокуратурата

Разследва се безстопанственост и сключване на неизгодни договори за външни услуги

НЕК е следващата институция, в която влизат ДАНС и прокуратурата
1216 ~ 1 мин. четене
Днес сме предвидили следствени действия в една институция. Уверявам ви, че действаме по график. Това каза говорителят на прокуратурата Румяна Арнаудова в ефира на NOVA. Тя отказа да назове директно коя е институцията, но по неофициална информация на медията това е Националната електрическа компания (НЕК).

„Разследваме безстопанственост по повод сключване на абсолютно неизгодни договори за външни услуги при наличие на собствен административен капацитет на съответната институция да извърши дейностите, за които иначе е платила доста пари на външни изпълнители”, каза Арнаудова.

Вчера спецслужбите влязоха в Агенция „Пътна инфраструктура“, където са установени злоупотреби с държавни средства и безстопанственост. Ощетяването на бюджета е над 50 млн. лв.

По рано прокуратурата и ДАНС влязоха в Комисията за енергийно и водно регулиране, където в продължение на няколко дни се изземват документи. Там съмненията са свързани с определянето на цената на природния газ, който от началото на април поскъпна с близо 30%.


Подкрепи Economic.bg