Немски строителен гигант изгражда база у нас

Strabag е петата по големина компания в Европа в този сектор

Немски строителен гигант изгражда база у нас

Немският концерн "Strabag” започва изграждане на производствени мощности на територията на община Димитровград. Новината за поредното мащабно капиталовложение обяви кметът Иво Димов, цитиран от Kmeta.bg. 

"Strabag” е строителна компания, петата по големина в Европа, която започва изграждане на производствени мощности. Базата й ще се намира точно срещу завода на "Язаки“, от другата страна на първокласния път от Димитровград за Хасково. Мащабна асфалтова база на "Strabag” ще обслужва територията на цяла Южна България.

Стъпването на немската компания е резултат от принципа, при който с навлизането на всяка поредна чуждестранна компания колелото на инвестициите се завърта, убеден е кметът на Димитровград. Отделно големите капиталовложения ще дадат работа и на десетки други по-малки фирми от региона, прогнозира Димов.

Повече яснота ще има през септември, когато в Димитровград ще пристигнат представители на ръководството на немския концерн.

Освен "Язаки България” и "Strabag", турска фирма за автомобилни фарове и аксесоари Sa-Ba също ще стартира строителство на фабрика у нас, която ще отвори около 300 работни места. 

Коментари: 0