New Bloom Winery стартира гроздобера с отличен Совиньон блан

Две поредни години родната изба печели най-висок приз за сорта зад Океана

New Bloom Winery стартира гроздобера с отличен Совиньон блан
В края на миналата седмица започна гроздоберът на белия сорт Совиньон блан в района на Правище, Пловдивско. Това съобщиха от New Bloom Winery, една от водещите изби в района. Именно техният Совиньон блан две поредни години печели най-високото възможно отличие best of class на международния конкурс в Лос Анджелис. През 2018 година ценната награда отиде за българския Совиньон блан в серията Face to Face (F2F),  а през тази - отново със същия сорт, но в по-базовата марка PIXELS. 

Според екипа на New Bloom Winery тази година реколтата е с много добри показатели.„Проведохме всички необходими агротехнически мероприятия и въпреки валежите в района, успяхме да съхраним качеството на гроздето. Захарността му достигна 21%.”, обясниха от винарната. 

Гроздоберът в New Bloom се извършва на ръка, за да се запази свежестта и целостта на плода. Предимство за производителя е, че лозята им се намират в близост до винарната, защото вкусът на виното е друг, когато се реагира бързо. Структурата на лозовите масиви и избата в близост позволява на екипа да осъществи контрол във всяка една точка в производството. Модата във виното в момента е да се пият по-леки вина, с плодови нотки във вкуса и аромата, а за тях не се изисква гроздето да е с много високо съдържание на захари, разказват още винените експерти. Сортът Совиньон блан е сред най-популярните както по света, така и у нас. В ресторантите и заведенията той е най-предпочитаният бял сорт. През последните години New Bloom Winery – или както е известна избата от Съединение следва нова линия  – да прави модерни вина, отговарящи на световните тенденции, с повече плодовост. Главен енолог на винарната е Владимир Влъчков. Всички вина се произвеждат от собствени лозови масиви – близо 6000 дка в Тракийска низина. 

През 2017 г. този регион намери място сред най-добрите за винолюбители. В избата залагат на класически френски сортове като Совиньон блан, Шардоне, Каберне Совиньон, Мерло, Сира, така и на малко известни немски разновидности – Дорнфелдер, Регент и италианската Глера, от която се прави Просеко. Освен марките Face to Face и Pixels, избата произвежда и серията Verano Azur.
Коментари: 0