Николай Нанков вероятно ще бъде зам.-министър

Според Цветан Цветанов няма друг човек в държавата, който да познава така добре пътната инфраструктура

Николай Нанков вероятно ще бъде зам.-министър
2813 ~ 2 мин. четене
Министър-председателят е този, който ще прецени дали Николай Нанков да бъде назначен за зам.-министър. Но смятам, че това би било едно добро решение, за да се продължи работата по тол системата и по всички останали програми. Това каза председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов след парламентарното заседание, на което депутатите гласуваха с голямо мнозинство Нанков да бъде отстранен от поста министър на регионалното развитие и благоустройството.

„Защото едва ли има друг експерт, който да познава всяка една пътна отсечка и парите, които трябва да стигнат до различните общини. Убеден съм, че Петя Аврамова (новият регионален министър – бел. ред.) ще бъде подпомагана от Нанков“, каза още Цветанов.

На въпрос какво ги очакват новите министри, Цветанов отговори: „Имаме коалиционно споразумение, имаме управленска програма за 4-годишен мандат и няма никаква промяна относно изпълнението ни по секторните политики. Новите министри вече поемат своя път и изпълняват това, което е заложено в програмата“.

Той посочи, че финансовата дисциплина в транспортното министерство ще продължи и при Росен Желязков. „110 млн. лв. има задължения в момента това министерство и може би, ако ги нямаше, щеше да има много повече успехи. Не трябва да увеличаваме дефицита и възможността, която може да се стовари към всяка една секторна политика“, каза още председателят на ГЕРБ.

Цветанов обясни, че министърът на вътрешните работи ще бъде подпомаган по темата законодателство за добрите намерения, които трябва да бъдат продължени. „Към настоящия момент от третия кабинет „Борисов“ от управлението на Валентин Радев 1700 са назначените полицейски служители и 600 са тези, които са напуснали системата на МВР. Имаме 600 мобилни екипа, които вече посещават отдалечените населени места“, коментира той.
Подкрепи Economic.bg