Нинова предложи БСП да напусне парламента

Лидерът на социалистите предложи да бъдат отправени условия към управляващото мнозинство

Нинова предложи БСП да напусне парламента

Снимка: БСП

Лидерът на БСП Корнелия Нинова предложи партията ѝ да напусне парламента. На заседание на Националния съвет на социалистите тя представи аргументи, които по думите ѝ налагат излизането на депутатите от левицата. Нинова посочи, че законодателният орган се ползва само с 8% доверие.

"Вместо там да се коват истинските закони, които подобряват живота на българските граждани, се прави тежък лобизъм в интерес на фирми и олигарси и задкулисни договорки в интерес на партии. Ние нямаме място и в тези договорки, и в този тип законодателство", каза тя. 

Председателят на БСП припомни, че партията ѝ е предложила своята алтернатива, с алтернативен бюджет, с алтернативни закони, но нищо от това не е било прието. "Парламентът се е превърнал не в място където се водят спорове за политики, а място за жълти спорове, обидни дебати, които обиждат не само народните представители, но и цялото българско общество", добави Нинова.

Лидерът на БСП предложи и да бъдат отправени следните условия към управляващото мнозинство, което към момента по думите й са всички партии, освен БСП - избор на нова ЦИК, отмяна на срамните и позорни среднощни гласувания за Изборния кодекс, връщане на преференцията към старите равнища, започване наново на дебата за машинното гласуване, връщане на правото всеки български гражданин да може да си търси правата пред Върховния административен съд с касационна жалба.

Коментари: 0