Нинова: След оставката ми започна търговия за БСП

Хаос, противоречия и лобита се заформили дни след новината, разказва Нинова

Нинова: След оставката ми започна търговия за БСП
Хаос, противоречия и лобита. Така председателят на БСП Корнелия Нинова описа събитията, последвали новината за оставката ѝ след евроизборите. „Започна търговия за БСП“, коменитра тя в ефира на bTV, изтъквайки, че това е една от двете основни причини да изневери на даденото обещание и вчера да се откаже от сдаването на поста по време на 49-я Конгрес на партията. 

„Започанха да се събират лобита, групи, бизнесмени и да си излъчват кандидати“, разказва Нинова. Тя отказа да назове имена на въпросните бизнесмени, загрижена за делегатите, които ѝ споделили лични истории за натиск върху тях. 

По думите ѝ всичко, свършено през последните три години, в крайна сметка се оказало пред „загуба и разпад“. Самата Нинова не вярвала, че оставака ѝ може да предизвика всичко това. 

Втората причина да я оттегли е заради реакцията на членове на партията, които една седмица били в ступор, прераснал след това в гняв. Най-притеснителното било, че някои започнали да връщат партийните си книжки и да искат да напускат БСП, включително и такива от софийската организация.

Така създалата се ситуация принудила Нинова да оттегли оставаката си, защото предстоят и местни избори, „на които ще отидем разбити“, казва тя, допълвайки, че за първи път в политиката не спазва дадено обещание. Председателят на БСП заяви, че е готова да понесе всичко, което вече се изсипва на главата ѝ в личен план заради взетото решение. 

Коментари: 0