Нов главен изпълнителен директор поема Vivacom от 1 декември

Атанас Добрев се оттегля от поста след 8 години начело на телекома

Нов главен изпълнителен директор поема Vivacom от 1 декември

Снимка: Vivacom

2939 ~ 1 мин. четене
Economic.bg Автор: Economic.bg

Николай Андреев е назначен за главен изпълнителен директор на българския телеком оператор Vivacom, обяви компанията майка United Group. Той ще заеме поста от 1 декември, когато официално ще замени на него Атанас Добрев.

Андреев е настоящият главен изпълнителен директор на Нова Броудкастинг Груп, която също е част от портфолиото на United Group. Неговият пост пък ще заеме Дирк Геркенс, Директор „Програмиране, продукция и рекламни продажби“ на United Media. Геркенс, чийто професионален опит включва позиции като главен изпълнителен директор на RTL Klub и главен изпълнителен директор на TV2 в Унгария, ще съчетае новите отговорности с лидерската си роля в United Media.

Имаме удоволствието да обявим имената на двама утвърдени мениджъри. Ники е всестранно развит професионалист, с доказани лидерски качества в различни индустрии. Той свърши изключителна работа за развитието на Нова Броудкастинг Груп, до днешния успех на компанията. А Дирк е високо ценен европейски телевизионен мениджър с над 25-годишен опит в тази сфера“, коментира главният изпълнителен директор на United Group Виктория Боклаг.

„От името на борда на компанията, искам да благодаря на Атанас за развитието на Vivacom под негово ръководство през последните осем години и половина, както и за успешното интегриране на компанията в United Group. Радвам се, че назначаваме много успешен лидер от групата, който да продължи работата му“, отбеляза още тя.

Припомняме, че дългогодишният главен изпълнителен директор на Vivacom Атанас Добрев обяви оттеглянето си този август – след 11 години в компанията, 8 от които начело. Новината дойде малко повече от година, след като телекомът смени собствеността си.

Подкрепи Economic.bg