Нов вариант за почасова работа на жени в майчинство

Търговска верига наема майките, те запазват обезщетенията си

Нов вариант за почасова работа на жени в майчинство
9456 ~ 1 мин. четене

Популярна търговска верига съобщи, че е готова да наеме на почасова работа жени в майчинство, така че те да запазят обезщетенията си.

Офертата е подходяща за майки, които искат да изкарат допълнителен доход, без да се отделят от децата си за повече от 6 часа през уикенда. Съществува вариант за работа и през седмицата, съобщиха от HomeMax.  

„Програмата за почасова заетост е при договорни условия, които не прекъсват отпуска по майчинство при първия работодател, нито намаляват обезщетението от НОИ по него“, поясняват от отдела „Човешки ресурси“ в компанията.

Инициативата е предназначана за майки с деца на възраст между 1 и 2 години. Фирмата предлага вариант за 4 и 6-часови смени през седмицата, както и през уикенда.

След изтичане на майчинството, майките могат да бъдат наети на пълен или непълен работен ден. Позициите, валидни за тази инициатива, са логистици (4 часа) и продавач-консултанти (6 часа). Работи се на твърда заплата.

Кандидатства се с автобиография, изпратена в електронен вариант на имейла на компанията или на хартия, подадена на гише „Информация“ в магазините. Веригата има обекти в Бургас, Варна, Плевен, Пловдив, Русе, София и Стара Загора.

Програмата се обявява ден след като държавата обеща на майките с деца до 1 година, които желаят да се върнат на работа, да получават освен заплатата и 50% от обезщетението за майчинство.

Подкрепи Economic.bg