Новата инвестиция на VМware в София ще разкрие още 500 работни места

София в един от трите основни центрове за научно-изследователска и развойна дейност на дружеството

Новата инвестиция на VМware в София ще разкрие още 500 работни места
5046 ~ 1 мин. четене

Новата инвестиция от 46 млн. лв. на технологичната компания VМware в София ще разкрие още 500 нови работни места в сектора. Това стана ясно, след като зам.-министърът на икономиката Лъчезар Борисов връчи на дружеството сертификат за инвестиция "клас А" по Закона за насърчаване на инвестициите (ЗНИ).

Още миналата година стана ясно, че VMware България ще наеме повече от 20 000 кв. м в две от строящите се сгради в Garitage Park, най-мащабният многофункционален комплекс в региона на Централна и Източна Европа.

Основната цел на настоящия инвестиционен проект е свързана с разширяването на съществуващото предприятие чрез изследване и разработване на нови софтуерни продукти, както и чрез увеличаване на броя на служителите през следващите години.

Работният капацитет на VMware ще подобри разработването на нови продукти и ще предложи професионални услуги по внедряване на закупените от клиентите продукти.

От създаването си през 2007 г., компанията е инвестирала над 350 млн. лв. на българския пазар, превръщайки София в един от трите основни стратегически центрове за научно-изследователска и развойна дейност за VMware в световен мащаб, обясни изпълнителният директор на дружеството Дияна Стефанова. Тя допълни, че настоящият проект е доказателство за инвестиционните намеренията на компанията да разширява капацитета си на регионално ниво.

Зам.-министър Борисов заяви, че с дейността си компанията утвърждава България като един от лидерите в IT сектора в глобален и регионален мащаб.

Коментари: 0