Новата вълна от COVID-19 отново ще заземи самолетите

В опит да спасят индустрията авиокомпаниите отново започнаха да премахват таксите за презаверка

Новата вълна от COVID-19 отново ще заземи самолетите

Снимка: Pixabay

Скокът на случаите на заразени с коронавирус по цял свят отново започна да оказва сериозно влияние на въздушния транспорт, според United Airlines. Авиокомпанията обяви, че вследствие на втората вълна от коронавирус пак се забелязват спад на резервациите и нарастване на отменените такива.

Това може да принуди авиокомпанията допълнително да съкрати графика си през четвъртото тримесечие – над планираното намаляване с 55% в сравнение с преди година.

Броят на случаите на COVID-19 в САЩ бързо нараства, достигайки рекордни нива през последната седмица. И въпреки че американските авиокомпании очакват най-натоварената си седмица от март досега заради Деня на благодарността, властите предупреждават да не се пътува заради опасността от заразяване.

„Не насърчаваме хората да пътуват. Искаме ли да ги видим да пътуват? Да, но само ако това е безопасно за тях“, каза Ник Калио, главен изпълнителен директор на Airlines of America, предава CNN.

Междувременно днес United Airlines и American Airlines обявиха, че премахват таксите за презаверка на международни полети. Мярката се отнася за всички класи, включително и бизнес, ако полетите са на дълги разстояния и са с начална точка Северна или Южна Америка

Базираната в Чикаго United е сред големите американски авиокомпании, които започнаха да прилагат временни откази от таксите за промяна тази година, предвид несигурността около коронавирусната криза.

Коментари: 0