Новата заповед на Тръмп не засяга българите с издадени вече визи

Студентските визи обаче са замразени

Новата заповед на Тръмп не засяга българите с издадени вече визи
1676 ~ 1 мин. четене
Заповедта, издадена от американския президент Доналд Тръмп за замразяване издаването на работни визи за Съединените щати, не важи със задна дата и не засяга българските граждани, които имат издадени визи до 0.00 часа на 24 юни 2020 г. Това съобщиха от американското посолство у нас пред БНР. 

Всички българи с издадени студентски визи за бригади могат да пътуват до Съединените щати, уточниха още от посолството. Останалите студентски визи са замразени.

Всички български граждани могат да пътуват до САЩ, но не и с транзитни полети от страните от Шенгенското пространство, Великобритания и Ирландия.

Със заповедта на Тръмп временно се блокира влизането на чуждестранни работници с виза H-1B, която е за висококвалифицирани служители, с виза L, предназначени за мениджъри и специализирани работници, които се прехвърлят в рамките на компанията. Президентът блокира и влизането на лицата със сезонни работни визи H-2B, с изключение на тези в хранително-вкусовата промишленост. Заповедта замразява и влизането с J визи, предназначени за обмен на студенти, както и визи за съпрузите на висококвалифицирани чуждестранни работници.

Според оценки на президентската администрация мярката ще освободи до 525 000 работни места в страната.
Подкрепи Economic.bg