Нови камери на „Васил Левски“ следят футболните хулигани

Камерите са с качество 4К и ще бъдат използвани на утрешния мач между Левски и ЦСКА

Нови камери на „Васил Левски“ следят футболните хулигани
Нови камери с качество 4К вече са монтирани на националния стадион „Васил Левски“. Мярката бе взета след инцидента на мача между вечните съперници Левски и ЦСКА, при който полицайка бе улучена с бомбичка. Решението за по-модерните камери бе взето на среща в петък между МВР, Министерството на спорта, БФС и представители на клубовете.

Утре (25.04) отново предстои мач за купата на България между Левски и ЦСКА, който ще започне в 20.30мин и ще се играе на „Васил Левски“. По време на мача камерите ще работят като приближаването на образа е 36 пъти. Освен това камерите могат да записват видео в същото качество и по този начин по-лесно могат да бъдат хванати евентуалните нарушители.

От „Национална спортна база“ уверява, че новите камери няма да заместят старата система, а само ще я подобрят.  Според специалисти няма да има „глухи“ места и ще могат да се вадят конкретни кадри дори и зад опънатите от феновете трансперанти. Други мерки срещу футболното хулиганство, които се обсъждат са поименни билети и точно определени места.
Коментари: 0