Нови ограничения в Париж заради Covid-19

Затварят се барове и се забраняват търговски изложения

Нови ограничения в Париж заради Covid-19

Снимка: БТА

Поради нарастването на новите случаи на Covid -19 в страната, Париж и вътрешните му предградия вече са зони с максимална тревога заради пандемията.

Поради нарастването на новите случаи на Covid -19 в страната, Париж и вътрешните му предградия вече са зони с максимална тревога заради пандемията.

Днес се състоя пресконференция, за да се обявят новите ограничения, които се въвеждат с цел ограничаване на епидемията от коронавирус в страната.

Френската столица ще затвори всички барове от вторник, след подобни мерки в южния град Марсилия, който затвори барове и ресторанти на 26 септември в опит да се бори с разпространението на вируса. Тази мярка се отнася за Париж, както и за О-дьо Сен, Сен-Сен-Дени и Вал-де-Марн.

Новите ограничения ще останат в сила за петнадесет дни, тоест до 19 октомври.

Ресторантите и бистрата в Париж ще могат да останат отворени, ако въведат нови санитарни мерки, които включват регистриране на данните за контакт на клиентите и затваряне в 22 часа.

Ресторантите в Марсилия и съседния Екс ан Прованс ще могат да се отварят отново по новите мерки.

Панаири, конгреси, търговски изложения и студентски партита също ще бъдат забранени в Париж, съобщи в понеделник префектът на полицията в Париж Дидие Лалемент.

Фитнес залите ще бъдат затворени, но места като театри, кина и музеи ще останат отворени,

Кметът на Париж Ан Идалго заяви, че „ще бъдем бдителни, за да излезем от тази ситуация“. В неделя министърът на труда Елизабет Борн помоли хората в засегнатите райони да работят от вкъщи, ако е възможно.

Франция съобщи за почти 17 000 нови случая в събота и още 12 565 потвърдени инфекции в неделя, според официалните данни. Общият брой на случаите в страната е достигнал 629 509, според данните от университета ”Джон Хопкинс”.

Коментари: 0