Новият iPhone ще „примамва“ потребителите с камерата си

На хоризонта се задават три интересни функции

Новият iPhone ще „примамва“ потребителите с камерата си

Снимка: Unsplash

5604 ~ 2 мин. четене
Economic.bg Автор: Economic.bg

Следващата гама от iPhone на Apple Inc. ще получи поне три основни нови функции за снимане и видеозапис. Компанията залага, че те ще се окажат ключови примамки за потребителите, за да сменят по-старите си модели, пише Bloomberg. Бъдещите телефони ще включват видео версия на функцията за снимане в режим „Портрет“. Също така опция за запис на видео във формат с по-високо качество, наречен ProRes, както и нова филтърна система, която подобрява визията и цветовете на снимките, твърдят запознати.

Фото функциите се разглеждат като основен маркетингов трик за стимулиране на продажбите на наследника на iPhone 12. По традиция Apple представя новите си смартфони през септември, като не е изключено и тази година то да се случи виртуално заради пандемията.

Освен подобренията на камерата, новите iPhone ще получат относително скромна модернизация, пише още изданието. Миналата година Apple обнови дизайна на iPhone, добави 5G поддръжка и актуализира хардуера на камерата. Новите телефони ще включват по-бърз чип A15 и по-малък прорез на дисплея, в допълнение към новата екранна технология, която може да позволи по-бърза честота на опресняване.

Apple за първи път добави портретен режим към iPhone 7 Plus през 2016 г. и той бързо се превърна в любим на феновете. Функцията позволява човек да бъде на фокус, а фонът да бъде замъглен (т.н. ефект боке). Сега същата техника може да бъде приложена и при видео заснемането.

Нова функция за запис на видео ProRes пък ще позволи на потребителите на iPhone да заснемат клипове във формат с по-високо качество. Това ще даде на редакторите по-голям контрол по време на постпродукцията. Очаква се зазнемането да се извършва с HD или 4K резолюция.

Контролът върху цветовете пък ще даде повече креативност на авторите. Потребителите ще могат да избират между няколко стила, които да прилагат към кадрите си, включително за по-топли или студени тонове. Друг вариант ще добави по-драматичен вид с по-дълбоки сенки и повече контраст. Компанията планира и по-балансиран стил за показване на сенки и реални цветове с по-ярък външен вид.

Функцията ще се различава от стандартните филтри, налични в приложението Camera на iPhone от 2013 г. Tя ще позволява по-прецизно прилагане на конкретни промени към обекти и хора в снимките с помощта на изкуствен интелект, вместо да се използва един филтър върху цялата картина.

Подкрепи Economic.bg