€5 000 очакват победителя в първия хакатон на Paysafe

Регистрацията е безплатна и е отворена до 15 март

€5 000 очакват победителя в първия хакатон на Paysafe
832 ~ 2 мин. четене
Всички IT инженери със страст към технологиите и програмирането имат възможността да се включат в първия хакатон на Paysafe България, глобален доставчик на цялостни разплащателни решения. Състезанието се фокусира в областта на финтех решенията. 

Участниците ще трябва да се справят с три основни предизвикателства с фокус върху:
  • Нови начини за извършване на транзакции през мобилни устройства.
  • Облачни инфраструктура и инструменти.
  • Разплащания в социални мрежи през приложения за комуникация, инструменти за сътрудничество или видеоигри.
Състезанието ще се проведе на 31 март и 1 април в бизнес сградата Capital Fort в София. Участието в него е безплатно, но изисква предварителна регистрация. 

До 20 отбора ще могат да се включат в събитието. Всеки от тях ще се състои от най-много четирима души, които трябва да се регистрират заедно. Ще се допуска и индивидуално участие, при което съответният човек ще бъде сам в отбор. Всички участници ще работят на собствени лаптопи.

На края на втория ден от хакатона всеки екип ще представи работата си пред жури. Наградите са 5 000 евро за победителите, 3 000 евро за второ място и 1 500 евро за трето място. Всеки участник ще получи подарък от Paysafe.

С организирането на хакатонът Paysafe затвърждава стремежа си да се нареди сред най-иновативните лидери във финтех сектора. Състезанието идва и като отражение на корпоративната култура на компанията, свързвана с насърчаването на новите идеи. „Нашата цел е да обединим софтуерните разработчици от региона и да ги вдъхновим да работят върху интересни и актуални задачи“, коментира Мирослав Божилов, генерален директор на Paysafe България.

Повече за правилата, задачите, членовете на журито, както и други важни подробности, свързани с хакатона на Paysafe, може да прочетете тук.
Подкрепи Economic.bg