Офертите за Нова година в България и Европа

Родните курорти не отстъпват по цени на световно популярните градове

Офертите за Нова година в България и Европа
3719 ~ 2 мин. четене

Офертите за Нова година вече валят в сайтовете на туристическите агенции и порталите за групово пазаруване. Най-достъпните места, на които да посрещнем 2017 г. оказва се не са в България. У нас има предложения, които като цени се приближават до най-известните градове в света, показва проверка на Economic.bg.

Например Нова година в един от най-добрите хотели в Пампорово за 2-ма души с 3 нощувки и закуски, вечери, както и новогодишен пакет, струва около 680 лв. Оферти на цени от 249 лв. само със закуски има за величествения Истанбул. Там новогодишната вечеря се заплаща допълнително, но пък може да посрещнете 2017 г. на кораб по Босфора, доплащайки още 150 лв. Така Нова година може да ви излезе около 400 лв., което отново е значително по-малко от цените в родните курорти.

За 3 нощувки със закуски и новогодишен пакет на цена от 778 лв. за двама може да посрещнете новата година и в китното с. Чифлик. Офертата е за „елегантен, частично реновиран комплекс, с топъл минерален басейн, разположен в подножието на Троянски Балкан и Васильовата планина.” За сравнение цените на островите с кристалното синьо море в Гърция за 31.12.2016 г. започват от 300 лв. и не надвишават 800 лв. Три нощувки за двама или трима възрастни плюс дете, с включени закуски, обеди и вечери, Гала вечер, ползване на сауна и парна баня в тризвезден хотел в Халкидики, Гърция струват 832 лв. Оферти за Солун за Нова година може да намерите и от цени от 255 лв. В съседна Македония  офертите започват от 325 лв. и стигат до 500 лв.

В България предложения за цени над 1000 лв. има в много градове. Новата 2017 г. може да посрещнем и в Разлог на цена от 1498 лв. за двама, разбира се с включена новогодишна вечеря. Подобни предложения има и зимните курорти Банско и Боровец. За 4 дни в Милано, Италия със самолет туристическите агенции предлагат пакети от 700 лв. на човек със закуски, но без новогодишна вечеря. Още сравнения има и с други популярни европейски градове. За Нова година може да отлетим и до Барселона и Мадрид. 7 дни в испанските градове струват 1639 лв. за един човек, а всеки втори записан получава 50% отстъпка. Романтичният Париж също се оказва близо като цена до българските предложения. На цена от 1900 лв. двама души могат да посетят френската столица за 4 дни със самолет.

Разбира се, в българските градове и курорти също се предлагат по-ниски и достъпни цени. У нас също има прекрасни места, които могат да предложат не по-малко от популярните европейски градове. Предложенията за новогодишната вечер са много и разнообразни, а изборът остава за вас.

За сравнението на цените и офертите е използван сайтът за групово пазаруване Vsichkioferti и сайтът на туристическата агенция Bohemia.

Подкрепи Economic.bg