Около 39% от българите не готвят, показва проучване
В местната ни кухня се използват четири основни подправки

© ECONOMIC.BG / Maggi
Близо 39% от българите признават, че никога не приготвят ястия вкъщи, а само 17% готвят ежедневно. Това показва проучване на института за маркетингови изследвания "ГфК България", направено през ноември по поръчка на "Нестле България" по повод представянето на нов продукт.
Ежедневно в кухнята готвят основно жени, но и близо 8% от мъжете им помагат.
Четирите основни подправки, които се използват в българската кухня, са сол (93%), червен и черен пипер (по 42 на сто) и чубрица (35%). Данните от проучването сочат, че сред най-популярните ястия в българските домакинства, в които се използват четирите основни съставки, са картофена яхния, пиле с ориз, супа топчета, пълнени чушки и други.