Петролът търси посока в очакване на данните за запасите в САЩ

Златото отчете ръст от над 2%, което е най-високото покачване на метала за повече от месец насам

Петролът търси посока в очакване на данните за запасите в САЩ

Снимка: Pixabay

Автор: ЕЛАНА Трейдинг

Американските пазари отчетоха рязко повишение през изминалата търговска сесия. Dow Jones напредна с 0.52%, докато S&P500 успя да се изкачи с 1.13%, до нова рекордна стойност. В допълнение, NASDAQ също постави рекорд, като приключи сесията с 1.3% дневен ръст.

Европейските пазари затвориха с позитивна сесия, следвайки глобалния тренд, като FTSE100 нарасна с 1.89%, търгувайки се на 6384.73, докато DAX 30 напредна с 0.80%.

Петролът отрази понижение, след като OPEC+ обяви, че ще има забавяне на срещата, което остави инвеститорите без текуща информация. WTI се понижи с 2.01% до 44.34, докато Brent се отдръпна с 1.21%, като затвори на 47.23$ за барел.

Златото направи значителен ръст от над 2% през вторник, което е най-високото покачване на метала за повече от месец насам. Спот златото напредна с 2.16%, до 1815.00$ за тройунция.

Акценти днес

Запаси на лек суров петрол – САЩ

В 17:30 ч САЩ ще публикува информация относно седмичното изменение на запасите си на лек суров петрол, което ще доведе до силно движение на черното злато, след като OPEC+ обявиха, че ще се забавят относно подготвяната среща между държавите членки.

Инструмент на фокус

Activision

Акциите на Activision заформят низходящ тренд от началото на август. Текущата стойност се намира близо до горната граница на канала. При продължен натиск от пазара е възможно цената да направи корекция до 200 експоненциалната средна, която се намира до нивото на долната граница, около 70.00. Индикаторът Стохастик показва, че цената навлиза в зона на прекупен пазар, което е още един силен индикатор за понижение в близкото бъдеще.

USD/JPY

Валутната двойка се намира във волатилен низходящ тренд от август. Текущата стойност не успя да направи тест на долната граница на движението, като в момента се намира малко над психологическото ниво от 104.00. При продължителна подкрепа от пазара, цената може да достигне до 50 периодната експоненциална средна, която се движи по съпротивата на валутната двойка около 105.00.

XPT/USD

Дневната графика на спот платина метал, показва че текущата цена е успяла да пробие заформената съпротива около 985.00, като цената на метала за последния месец отразява агресивен ръст. Индикаторът Стохастик загатва, че стойността е навлязла в зона на прекупен пазар, което може да доведе до силно корекция около 200 периодната експоненциална средна, намираща се под психологическото ниво от 900.00.

CAC40

Френският индекс отбеляза силно възходящо движение през целия период за ноември, като в началото на месеца успя да пробие съпротивата заформена от началото юли над психологическото ниво от 5000.00. Въпреки това, индикаторът MACD показва понижение на покупателния обем за половината от месеца, което може да е сигнал за предстояща корекция до нивото на експоненциалната средна, което се намира около предишната заформена съпротива. В противен случай, може да се очаква индекса да направи рекордни стойности, ако подкрепата от пазара продължи.

Източник: https://www.elana.net/bg/trading/index.html

Коментари: 0