Патент предвижда зареждане на електромобилите за минута

Новата технология ще бъде в колите и камионите на ток не по-рано от 2024 г.

Патент предвижда зареждане на електромобилите за минута

Автомобилната компания Fisker Automotive, която конкурира електромобилите на Tesla със разработката си EMotion, внесе патенти за нова технология за батерии, която може за минута да осигури заряд за над 500 мили (над 800 км) пробег. Според компанията, такива електромобили може да се движат по пътищата още през 2024 г, пише онлайн изданието TheDrive.com.

Въпреки че от Fisker са предпазливи да споделят подробности за технологията, която може да разтърси из основи сферата на електромобилите, компанията все пак разкрива някои детайли за това какви биха могли да правят новите ѝ изобретения и открития. Новата технология за съхраняване на електроенергия ще позволи създаването на полупроводникови (статични) батерии, които ще имат много повече повърхност, отколкото съществуващите плоски тънкослойни полупроводници. Новата технология също така позволява по-голяма проводимост и така батериите могат да работят по-добре в студено време и да се зареждат по-бързо.

Тъй като въвеждането на новата технология на пазара е сложно поради трудното изграждане на вериги за доставка на някои суровини и създаване мерки за контрол на качеството, от Fisker заявяват, че технологията е малко вероятно да се използва в коли и камиони по-рано от  2024 г.

Коментари: 0