Пазарът кара Samsung да преосмисли производството на LCD екрани

Търсенето намалява и има пренасищане на LCD доставките

Пазарът кара Samsung да преосмисли производството на LCD екрани

Снимка: БТА

904 ~ 1 мин. четене
Подразделението на южнокорейския гигант Samsung за екрани – Samsung Display, заяви в петък, че обмисля да спре една от производствените си линии с течен кристал (LCD), предава CNBC. Причината е пренасищане на доставките. 

Към момента Samsung Display управлява производствени LCD линии както в у дома в Южна Корея, така и в Китай. Компанията планира да спре тази в собствената си страни. 

„Samsung Display коригира производствената продукция и работата на съоръженията поради свръхпредлагане и влошаване на рентабилността. Все още обмисляме спирането на линията, но нищо не е решено“, се казва в съобщение на организацията.

Казусът възниква на фона на нарастващата конкуренция от китайските конкуренти, преминаването към по-модерни OLED панели (органични светлинни диоди) и забавянето на търсенето на смартфони като цяло. Пазарът постепенно се разделя с по-евтините LCD панели.  

Международният конкурент на Samsung Display в сектора – LG Display, вече преобразува една от производствените си LCD линии в производствена OLED линия. Не е изключено Samsung също да поеме по този път, смятат анализатори. 

Коментари: 0