Печелившата сесия на Dow Jones беше прекъсната

Европейските пазари имаха силен старт на търговията

Печелившата сесия на Dow Jones беше прекъсната

Тридневната печеливша серия на Dow Jones беше прекъсната вчера, след като бенчмаркът на сините чипове се понижи с 27 пункта спрямо предходния ден до 25338 пункта. S&P 500 се раздели с 0.2 на сто до 2737 след 4 поредни зелени дни. 

Китайска медия съобщи, че съветникът на Белия Дом Питър Наваро ще присъства на срещата на Г-20 между Тръмп и Си Дзипин в Буенос Айрес, което понижи цената на множество акции. Новината сломи надеждите за постигане на търговско споразумение на тази среща заради крайната позиция на Наваро относно отношенията на Вашингтон и Пекин. След публикуването на протокола от последната среща на Фед и след изказването на гуверньора Пауъл, че лихвите са близо до неутрално ниво, отстъпвайки от позицията си от последните месеци, акциите на Boeing прекъснаха негативния си ход и цената им се повиши с 2.7%. Авиоконструкторът беше обявен за номер едно в индустрията за 2019 г. от Cowen. Междувременно доходността по 10-годишните облигации се понижи до 3.032%, а по 30-годишните – до 3.324%. 

Европейските пазари имаха силен старт на търговията, но инерцията им се забави към края заради напрежението между САЩ и Китай. Британският FTSE нарасна с 0.49% до 7038 пункта, а френският САС – с 0.46% до 5006. Днес се очаква да стартира срещата на върха на Г-20, което допълнително охлади страстите на пазара, сочи бюлетинът на "Елана Трейдинг".

Акцентите днес

Данни за инфлацията

Данни за инфлацията в Еврозоната през ноември ще бъдат публикувани в петък. Консенсусната прогноза е, че данните ще покажат ръст в потребителските цени с 2.0% - забавен растеж спрямо увеличенито с 2.2% миналия месец. Индексът, който изключва храните и горивата като по-волатилни стоки, се очаква да се задържи непроменен на ниво 1.1% спрямо миналия месец. ЕЦБ запази политиката си непроменена миналия месец, но забавянето на растежа и нарастващата политическа нестабилност предпоставят за възможно увеличение на лихвите през декември догодина.

Инструменти на фокус

Burberry – Седмична 

Седмичната графика на британския гигант Burberry ни показва движение във възходящ канал, което за кратко докосна 200-периодната средна, но се отдалечи от нея и сега е напът да тества 50-периодната ЕМА. Котировките се отдалечават постепенно от долната граница на канала и очакваме да се повишат до над 2000 паунда в близките месеци, като през 2019 г.  е възможно да се изкачат отново над 2250 паунда за акция. Подкрепени от възхода на Стохастик смятаме, че е удачно сега да се влезе в средно- до дългосрочна покупка.

USD/CHF – 8 часова

Валутната двойка забави възходящото си движение и през последните две седмици срещна стабилна подкрепа при малко над 0.9900, където е и 200-периодната й средна. Очакванията ни са в близките дни котировките да пробият 50-периодната и да възстановят възхода си. Смятаме, че след потвърден пробив би било удачно да се влезе в дълга позиция.

XAU/USD – Дневна

След силното поевтиняване на златото през периода април-август, през последните три месеца то бавно прави опити за възстановяване на част от загубите. Силният долар му пречи и през октомври и ноември виждаме формирана съпротива при около 1230-1240 долара за тройунция. Котировките са над 50-дневната ЕМА, но Стохастик излиза от зоната на прекупен пазар, така че може да се очаква ново понижение до линията на подкрепа при около 1210 долара.

S&P 500 - Дневна

След силния ръст в сряда, вчера широкият индекс успя да запише още една зелена свещ. Котировките тестват 50-дневната средна и формираната линия на съпротива, като пробив би дал добър бичи сигнал. Стохастик също насочва към ръст, но за вход в дълга позиция бихме препоръчали да се изчака потвърждение на пробива. Неуспех би дал възможност за продажба на изгодни цени.

Коментари: 0