ББР продава луксозното BMW 750 на Стоян Мавродиев

Моделът е изложен в центъра на София пред централата на банката и ще бъде пуснат на търг от Министерството на икономиката

ББР продава луксозното BMW 750 на Стоян Мавродиев

Снимка: БТА

8462 ~ 1 мин. четене
Economic.bg Автор: Economic.bg

Българската банка за развитие (ББР), чийто принципал е Министерството на икономиката, пуска за продажба на търг луксозния автомобил на предишния главен изпълнителен директор на държавната банка Стоян Мавродиев. 

Автомобилът BMW 750 Li xDrive е изложен в центъра на София пред централата на банката. Той се продава за 95 хил. лв. начална цена и е на 39 хил. км. От информационната табела се вижда, че моделът е с мощност 449 к.с., произведен е през 2016 г. и има кожен салон. Търгът ще се проведе на 27 август, става ясно от публикация на уебсайта на ББР.

Припомняме, че автомобилът бе коментиран и от икономическия министър Кирил Петков в „Панорама“ по БНТ. Тогава той обясни, че цената на BMW модела е 400 хил. лв. и разкри, че се подготвя продажбата му.

По-добре с тези пари да финансираме още един малък бизнес!“, коментира с публикация във Facebook Петков.

Припомняме, че Мавродиев бе уволнен през април 2020 г., след като медийни публикации разкриха, че банката е отпуснала кредит за 75 млн. лв. на колекторска фирма. Няколко месеца по-късно ББР премахна и специално създадения за него пост на главен изпълнителен директор.

Запишете се за нашия бюлетин


Подкрепи Economic.bg