Петкова: Времето ще покаже кой е вреден и кой е полезен за енергетиката

Министърът не разбира защо АБВ атакува енергийния сектор

Петкова: Времето ще покаже кой е вреден и кой е полезен за енергетиката

Времето ще покаже кой е вреден и кой е полезен за енергетиката, коментира на брифинг енергийният министър Теменужка Петкова. Тя призова всички политически партии с експертиза в енергетиката да обединят усилията си в търсене на разумно и прагматично решение на ситуацията с арбитража за спрения проект за АЕЦ „Белене”. 

По-рано днес от АБВ обявиха, че нейното присъствие в сектора е вредно. „Кой е вреден и кой е полезен ще покаже единствено и само времето, много се надявам полезните хора в енергетиката да бъдат много повече”, отговори Петкова.

Тя коментира и темата за АЕЦ„Белене” и обезщетението, което страната ни ще плати за реактора. „Смятам, че не е редно да се връщаме назад - кой е спрял проекта ,защо го е спрял, кой е виновен“., коментира министърът.

Теменужка Петкова посочи, че Министерство на енергетиката, правителството и БЕХ не са спрели да работят по различни варианти във връзка с решението на арбитража.

По отношение на други критики на АБВ – за бездействие по „Южен поток” и за заведени от EVN и „Енерго-Про” арбитражни дела срещу България, министърът посочи, че става дума за последствия от действия по време на кабинета „Орешарски”.

Министър Петкова припомни, че от партията на Георги Първанов са били доскоро в управлението на страната. „По отношение на политиката в сектор „Енергетика“, ние имахме много добри и конструктивни отношения“, каза тя. 

Според нея е странно защо се е получила тази атака срещу сектора, при положение, че са имали добри отношения.

Коментари: 0