Петр Келнер е единствен кандидат за bTV, пишат словашки медии

Медийната компания Discovery Communications се е отказала от надпреварата

Петр Келнер е единствен кандидат за bTV, пишат словашки медии
2132 ~ 1 мин. четене
Медийната компания Discovery Communications се е отказала от надпреварата за покупката на американката Central European Media Enterprises (CME) – собственикът на българската телевизия bTV. Така единствен кандидат остава чехът Петр Келнер, пише словашкият вестник Hospodárske noviny, позовавайки се на свои източници. Той искаше да купи преди това „Нова телевизия“ и дори беше постигнато споразумение за това с шведските собственици от MTG, но Комисията за защита на конкуренцията не разреши сделката.

През март CME обяви, че стартира процеса по търсене на купувач, но медийната компания обяви, че е готова на различни варианти за партньорство, които включваха частична или пълна продажба на компанията, сливане с друг стратегически партньор или рекапитализация. За целта се бе създаден Специален комитет, съставен от независими директори, който да води процеса по разглеждане на различни стратегически алтернативи за развитието на компанията, с основен собственик AT&T Inc.

От тогава се появиха множество спекулации за бъдещето на медийната компания. Някои от тях включваха продажба на отделни поделения, на отделни канали или на всички активи в Европа. Медийната група е представена в 5 държави от региона.

Според словашкия вестник в ранния етап на процедурата е имало и още кандидати, но те са били отсети, за да останат накрая само Discovery и инвестиционния фонд PPF на Келнер.

В Словакия CME притежава Markíza TV.

Запишете се за нашия бюлетин


Подкрепи Economic.bg