Петър Андронов излиза от ръководството на ОББ

Българският мениджър ще поеме няколко ръководни поста в KBC Group

Петър Андронов излиза от ръководството на ОББ

Снимка: Twitter: @kbc_group

2852 ~ 1 мин. четене
Енея Георгиева Автор: Енея Георгиева

Дългогодишният главен изпълнителен директор на Обединена българска банка Петър Андронов, който е и кънтри мениджър на KBC Group в България, напуска двата поста, а на негово място ще дойде Петер Роебен, който в момента ръководи ирландското подразделение, става ясно от съобщение на белгийската финансова група.

По препоръка на Комитета за номинации на KBC Group, Съветът на директорите назначава Петър Андронов в Изпълнителния комитет и за главен изпълнителен директор на Бизнес звеното за международни пазари. Той също така ще ръководи KBC Asset Management.

Промяната в мениджмънта на българската финансова институция ще се случи след одобрение от Българската народна банка (БНБ) и от общото събрание на акционерите на KBC Group, насрочено за 6 май.

Андронов e председател на Управителния съвет и главен изпълнителен директор на ОББ от 2017 г., когато белгийската финансова компания придоби гръцката банка и я сля със СИБАНК. От март 2011 г. заема позицията и на кънтри мениджър на КВС Груп за България.

От 2008 г. е член на Управителния съвет на Асоциацията на банките в България и неин представител в Комитета по банков надзор към Европейската банкова федерация. През 2015 г. е избран за председател на Асоциацията, а през март 2018 г. е преизбран за нов мандат на тази позиция.

Коментари: 0