Peugeot разработва гама електрифицирани спортни автомобили

Очаква се те да са на пазара през 2020 г.

Peugeot разработва гама електрифицирани спортни автомобили

Peugeot разработва гама електрифицирани спортни автомобили с високи показатели и ниски емисии. Очаква се те да излязат на пазара през 2020 г., съобщават от компанията.

Тези електрифицирани спортни версии ще бъдат разработвани в сътрудничество с екипите на Peugeot Sport като производителят се стреми да посрещне предизвикателството за намаляване на CO2 емисиите в съответствие с инструкциите на европейските институции, адресирани към автомобилната индустрия.

Компанията е решила да концентрира ресурсите си върху разработването на тези автомобили и обяви, че ще се оттегли от Световния рали крос шампионат в края на сезон 2018, чието развитие в посока електрификация е неясно.

 „Удоволствието от шофирането е в основата на историята на Марката. Електрификацията е нова възможност да предложим нови версии с високи показатели на нашите клиенти, търсещи спортни усещания с ниски емисии. Усещанията при шофиране ще бъдат подсилени от динамиката, предоставена от електрификацията. Приключението на марката Peugeot продължава към вълнуващо бъдеще с нови територии за изследване и нови предизвикателства за преодоляване“, казва Жан-Филип Импарто, главен изпълнителен директор на марката.

Коментари: 0