Peugeot се завръща на пазара на пикапи

След 12 години от последния модел на марката

Peugeot се завръща на пазара на пикапи

Снимка: Peugeot

Peugeot представи новия си пикап, с който френската марка заявява амбициите си за завръщане на пазара в този сегмент наред с разрастване на международното ѝ присъствие. Новият модел Pick Up ще бъде пуснат в продажба през септември на африканския пазар и засега не е ясно дали ще се продава в България.

Марката има история в сегмента на пикапите, свързана с емблематичния модел Peugeot 403 от 1956 г., Peugeot 404 от 1967 г. Той е наследен от Peugeot 504 до 2005 г., последната година на производство в Нигерия.

Новата версия пикап на Peugeot идва със забележителен интериор и стандартно оборудване, като моделът притежава основните характеристики на сегмента – здравина, издръжливост и задвижване 4x4.


Идеята на автомобила е да отговори на нуждите на клиентите, които търсят автомобил за работа, надежден при всякакви обстоятелства, лесен за експлоатация и подходящ за професионални и лични цели, споделят от компанията. Автомобилът е с дължина от 5.08 метра е част от сегмента на компактните пикапи с двойна кабина.

С годишни продажби от около 56 хил. броя този сегмент представлява 10% от целевите пазари, включващи страните от Магреб и западна Субсахарска Африка. Дизеловият двигател и трансмисията 4x4 заемат водещо място със съответни дялове от 92% и 77%.

Новият пикап на Peugeot идва с висока средна линия, вертикална предна част, хоризонтален преден капак и голям пътен просвет (от 210 до 215 мм в зависимост от версията).

В унисон със стила на новите SUV автомобили на марката, емблемата на Лъва е разположена в центъра на голямата предна решетка, а надписът Peugeot, щампован на задния панел, напомня на емблематичните му предшественици Peugeot 404 и 504.

Товарната платформа с дължина 1.40 метра и широчина 1.39 метра e оборудвана с куки за закрепване. Стените и подът са със специално покритие от смола, което допринася за здравината и твърдостта на цялото товарно отделение. Полезният товар на автомобила е 815 кг.

Пикапът е оборудван  с 2.5-литров надлъжен дизелов двигател с турбокомпресор и система Common Rail, свързан с 5-степенна механична скоростна кутия, развива 115 к.с. и 280 Нм въртящ момент. Той е наличен във версии на задвижване 4x4 и 4x2.


Климатик с ръчно управление, електрически стъкла, радио със CD плейър и USB порт са налични за всички нива на оборудване. Новият пикап Peugeot включва като стандартно оборудване антиблокираща спирачна система ABS с разпределение на спирачното усилие, помощ при паркиране на заден ход, въздушни възглавници за водача и пътника и електрорегулируеми странични огледала.

Версията 4x4 се отличава от версията 4x2 по хромираната арка на нивото на товарната платформа, покривните рейки и страничните стъпала.
Коментари: 0