Пловдив, Бургас, Варна и Русе сред топ градовете за аутсорсинг

В сектора у нас работят над 35 хил. специалисти

Пловдив, Бургас, Варна и Русе сред топ градовете за аутсорсинг

Благоевград, Бургас, Варна, Велико Търново, Пловдив, Русе и София се състезават за приза „Аутсорсинг град на годината”. Това съобщиха от Българската аутсорсинг асоциация, която ще раздаде наградите си на 16 юни.

Целта на категорията е да отличи съвместните усилия на местна власт, бизнес и университет за създаването и развитието на най-добри условия за растеж на сектора в конкретния град.

От асоциацията напомнят, че остават още 2 дни до крайния срок за подаване на заявки в категория „Аутсорсинг бизнес сграда на годината“, който е 27 май. Категорията обръща внимание на един основните фактори за стабилността и напредъка в индустрията – наградата „Аутсорсинг бизнес сграда на годината“, която ще отличи най-доброто решение за създаване на оптимални работни условия за бизнеса.

 Конкурсът е разделен в 6 категории, като 4 от тях са насочени към професионалистите в бранша: Доставчик на аутсорсинг услуги на годината (Outsourcing Service Provider of the Year); Център за споделяне на услуги на годината (Shared Service Center of the Year); Аутсорсинг работодател на годината (Outsourcing Employer of the Year) и Иновации в аутсорсинга (Innovation in Outsourcing).

Останалите 2 категории имат за цел да обърнат внимание на усилията в създаване на благоприятна и подкрепяща среда за развитието на аутсорсинг индустрията в България. Това са "Аутсорсинг град на годината" и „Аутсорсинг бизнес сграда на годината“.

Към края на юни в сектора работят над 35 хил. висококвалифицирани професионалисти. Броят на наетите бележи ръст от 5,5% в сравнение с декември 2014 г. В периода 2010-2014 г. общият брой на работещите в аутсорсинга отбелязва среден годишен растеж от над 17%.  Българският аутсорсинг пазар се оценява на 964 млн. евро през 2014 г. , 848 млн. евро през 2013 и на 784 през 2012 г.

Коментари: 0