Ryanair намалява цените на полетите със 7%

Пътуванията на авиокомпанията са намалели след терористичните атаки

Ryanair намалява цените на полетите със 7%

Изпълнителният директор на Ryanair Майкъл О‘Лиъри заяви пред CNNMoney, че терористичните атаки в Брюксел и Париж, съчетани със слуховете, че терористи са свалили египетския самолет над Средиземно море миналата седмица, може да доведе до спад в пътуванията. Ниските цени на билетите обаче могат да повишат желанието на хората да пътуват повече.

„Когато хората не са склонни да пътуват, ние обявяваме по-ниски цени на самолетните билети и хората обикновено реагират“, заяви О‘Лиъри. Той посочи, че авиокомпанията ще направи всичко възможно, за да стимулира пътниците.

До 2017 г. Ryanair планира да намали цените на билетите с 7 %, като по-големи отстъпки ще има през зимата и есента.

Авиокомпанията не е единствената, която изпитва затруднения в своя бизнес. EasyJet, Lufthansa и International Airlines Group също страдат от спад на пътуванията. Все повече пътници отменят плановете си, тъй като са притеснени за сигурността си. Това може да накара и останалите компании да намалят цените на самолетните билети.

Експертите смятат, че понижението на цените може да повлияе благоприятно на пътуванията, но не са убедени, че това ще накара пътниците, разтревожени от терористичните атаки, да пътуват отново.

Коментари: 0