Нов 90-метров небостъргач е планиран в столичния кв. „Дружба“

Бъдещият небостъргач трябва да бъде по протежението на бул. „Копенхаген“, с тясна част към локалното на бул. „Цариградско шосе“

Нов 90-метров небостъргач е планиран в столичния кв. „Дружба“

Снимката е илюстративна

Пловдивският предприемач от сирийски произход Малек Насер влиза в треската за небостъргачи в София. Той планира да инвестира в 90-метрова сграда в столичния квартал „Дружба 2“, информира пловдивският сайт marica.bg. Бъдещото здание трябва да бъде по протежението на бул. „Копенхаген“, с тясна част към локалното на бул. „Цариградско шосе“.

Строителната компания на Насер - „Евробилд-М1“, ще си партнира по проекта с „Герт груп“, която работи по други проекти в Пловдив. Теренът за небостъргача е вече закупен.

„Зоната в кв. „Дружба 2” е определена за високо строителство. Закупили сме терен от 6 дка, в момента разработваме ПУП-а и техническия проект. Борим се за високо строителство - над 90 метра. Ако не успеем да защитим тези параметри, ще отидем на варианта до 50 метра, което също оправдава нашите очаквания и надежди”, коментира Насер. В плановете са в сградата да има 50:50 офиси и жилища. Небостъргачът ще се намира до „Цариградско шосе“ и ще разполага с паркинг на три подземни нива.

Проект и във Варна

„Евробилд-М1“ работи и по проект за жилищен комплекс на варненския бул. „Възраждане“. Той ще се състои от 3 сгради, с планирани 214 жилища, още толкова паркоместа и 30 хил. кв м РЗП.
Коментари: 0