Победителите в европейския фотоконкурс EYE2018

Над 2 500 фотографии са участвали във фотоконкурса в Instagram

Победителите в европейския фотоконкурс EYE2018

Снимка: Europarl/©@parislovetrash

660 ~ 1 мин. четене

Третото издание на EYE2018, водещото събитие на Европейския парламент за ангажиране с младите европейци, ще се проведе през юни.

Над 2 500 фотографии са участвали във фотоконкурса в Instagram по повод на предстоящата младежка конференция #EYE2018. Вижте отличените снимки.

Победител на публиката във фотоконкурса стана Жан Малез (Франция) със снимка на двойка страстни танцьори на парижка гара. Снимката на Жан Малез (Франция) получи над 3 200 харесвания и спечели наградата на публиката.

Има още петима победители в различни категории.

Всички отличени ще бъдат поканени на Европейското младежко събитие (EYE), което ще се проведе в Страсбург на 1 и 2 юни. На конференцията 8 000 млади европейци ще дискутират идеи за бъдещето на Европа.

Категория „млади - стари“: Елена Георгиу (Кипър) заснема възрастен мъж и дете на прозорците на къща в Никозия.

Категория „богати - бедни“: Хайме де Лоренцо (Испания) показва тежката ситуация на Валентина, която живее в молдовско село.

Категория „разделени - заедно“ - Алекс Мазилу (Румъния) заснема младежи на тераса по време на романтичен музикален концерт в Букурещ.

Категория „сигурно - опасно“ - Марко де Грот (Холандия) фотографира свой приятел, който се вписва отлично в шарките на популярен площад в Амстердам.

Категория „местно - глобално“ - Рейнолд Арий (Великобритания) заснема себе си с дрон, докато се разхожда покрай езеро в Кипър.

Снимките победителки ще бъдат изложени по време на младежката конференция в Страсбург. Можете да разгледате и другите снимки във фотоконкурса #EYE2018 в Instragram. 

Коментари: 0