Ремонтът на моста край село Краводер струва 700 хил. лв.

В проекта влиза и изграждане на ново пътно платно

Ремонтът на моста край село Краводер струва 700 хил. лв.

Снимка: Economic.bg

Агенция „Пътна инфраструктура“ (АПИ) подписа договор за изпълнение на ремонтно-възстановителните работи на моста над р. Ботуня на пътя Монтана – Враца, в района на село Краводер. Инвестицията е за близо 700 хил. лв. и идва от бюджета на пътната агенция.

От пресцентъра на АПИ обявиха , че е предвидено изграждане на ново пътно платно и плоча, хидроизолация и асфалтова настилка. Ще бъдат подменени ограничителните системи, тротоарните блокове и ще се подобри отводняването в участъка с обща дължина 238 м. С ремонта на съоръжението ще се повиши безопасността и удобството при пътуване. Съоръжението над река Ботуня е построено преди повече от 35 години - през 1981 г., и досега не е основно ремонтирано. През февруари м. г. бе констатирана повреда на целостта на пътната плоча на моста и необходимост от предприемането на ремонтно-възстановителни работи.

Строително-монтажните дейности ще бъдат изпълнени от „Пътинженеринг-М“ АД. Договорът им е на стойност 679 хил. лв. с ДДС. Строителният надзор ще бъде осъществен от „Интерконсулт“ ЕООД. Техният договор е за 11 040 лв. с ДДС. Срокът за изпълнението на ремонтните дейности е 90 дни и се предвижда те да стартират при подобряване на метеорологичните условия.
Коментари: 0