Полицията арестува Христо Иванов пред парк „Росенец“

Полицията арестува Христо Иванов пред парк „Росенец“

Председателят на \"Демократична България\" бе съборен на земята, след което му бяха сложени белезници и бе арестуван

Снимка: Стопкадър/bTV

15464 ~ 1 мин. четене

Полицаите арестуваха председателя на „Демократична България“ Христо Иванов, след като протестиращите срещу правителството успяха да пробият частично полицейския кордон, който е изграден пред лятната резиденция на Ахмед Доган. На протестиращите не им бе осигурен достъп до плаж „Росенец“. Органите на реда заявиха, че това се прави за тяхната сигурност, тъй като вече бяха допуснати симпатизантите на ДПС.

Иванов беше съборен на земята и му бяха сложени белезници. Същото се случи с Иво Мирчев, който също е член на "Демократична България.

Кметът на Бургас Димитър Николов заяви, че е грешка това, че полицията не допуска протестиращите срещу правителството да стигнат до плажа. Въпреки това те отново не бяха допуснати и в крайна сметка се стигна до нарастване на напрежението.

Никой не може да обясни защо полицията е допуснала да има два официално заявени протеста на едно и също място. Дори кметът на Бургас не можа да обясни този факт, като каза, че е бил уведомен само за антиправителствения протест и той го е одобрил, за симпатизантите на ДПС той не знаел нищо.

Полицаите похвалиха мирното поведение на симпатизантите на ДПС, но органите на реда допуснаха двете групи да стоят много близо една до друга, без да могат да обяснят защо.

Все повече хора се събират на входа на резиденцията, показва репортажа на bTV. Лично председателят на ДПС Мустафа Карадайъ не допусна лодките да акостират на пристанището до вилата на Ахмед Доган.

Подкрепи Economic.bg