Полицията с нови разкрития за случая \"Скрипал\"

Детективите работят в дома на жертвите

Полицията с нови разкрития за случая \

Дома на семейство Скрипал

Снимка: БТА

Бившият руски двоен агент Сергей Скрипал и дъщеря му, които бяха отровени с нервнопаралитично вещество във Великобритания, вероятно са били изложени на токсина на входната врата на дома им във Великобритания според британската полиция, цитирана от Ройтерс и Асошиейтед прес. 

Британското правителство обвини Русия за атаката с бойното отровно вещество срещу бившия агент на руското Главно разузнавателно управление, издал имената на много руски агенти във Великобритания. 

Москва отрича обвиненията, довели до незапомнена дипломатическа криза между Русия и западния свят. 

Специалистите са констатирали, че най-висока концентрация на нервнопаралитичното вещество до момента се регистрира на входната врата на дома на двамата в Солсбъри, в Югозападна Англия, се казва в съобщение на Скотланд Ярд - криминалният отдел на полицията. 

"Затова смятаме, че баща и дъщеря Скрипал са имали първо съприкосновение с отровата именно там", писа в Туитър шефът на контратерористичния отдел на лондонското полицейско управление Дийн Хейдън. 

Следи от веществото са били открити и на други места, изследвани от експертите през последния месец, но концентрацията там е била по-малка. Затова домът на двамата остава главен обект за работа на детективите, разследващи случая. 

Скрипал и дъщеря му бяха открити в безпомощно състояние на улицата в Солсбъри на 4 март и оттогава са в реанимация, където британските лекари се борят за живота им.

В екипа от разследващи са включени над 250 души. Досега са иззети над 1300 предмета и са прегледани над 5 хиляди часа записи от охранителни камери.
Коментари: 0