Празнични идеи извън кутията за тази Коледа

Изследвания потвърждават, че помним най-дълго емоционалните преживявания

Празнични идеи извън кутията за тази Коледа

Подаръците за децата на Коледа се превърщат в задължение на родителите, но тази парадигма може да се преосмисли. Сменяйки подхода по време на празниците, ще оставите белег в характера на малчуганите.

Това, което децата чество не си спомнят, след като пораснат, от различните празнични традиции, е това, което имат – кукли, книги, велосипеди и настолни игри. Изследвания потвърждават, че помним най-добре емоционалните преживявания през детството. Така че, всеки разговор, снежен следобед или хубав филм се запаметява за по-дълго време в съзнанието на малките.

Тази година в допълнение към играчките, които или ще бъдат счупени, или забравени, може да дадем на децата си нещо по-запомнящо се: преживявания, които можем да споделим, пътешествия разтърсващи ежедневието или уроци, които да разширят техния кръгозор.

Опциите са в две категории: това, което детето ви иска да направи и това, което може да направите заедно с него. Ето някои идеи, повечето от които не струват почти нищо, и може да се приложат.

  • Любимата закуска (палачинки с банан и шоколад)
  • Ролеви обрат: дете като учител. Дайте на детето си 30 минути, за да ви научи на онова, което умее най-добре
  • Ястие по избор на детето. Може да се наложи да готвите KitKat торта или чийзбургер
  • Направете тоалет за любимата кукла. Детето ще попие някои от уменията ви да шиете
  • Филм по негов избор и пуканки до късно през нощта
  • Билети за любим изпълнител или група на детето
Да подарим на децата си преживяване, ще бъде по-запомнящо се за тях, вместо играчките, които така или иначе те вече имат.
Коментари: 0