Предложените промени в Конституцията са вредни за обществото

Идеите на правосъдния министър целят политическо яхване на съдебната система, заяви Румен Петков от АБВ

Предложените промени в Конституцията са вредни за обществото

„Предложените по този начин промени в Конституцията са вредни за обществото. Никой не обясни как тези промени ще ускорят правораздаването. Тези промени няма да донесат нищо. Ние искаме промени, които да дадат ясни резултати“. Това заяви депутатът от АБВ Румен Петков в сутрешния блок на БНТ.

Той потвърди, че ще бъде внесено искане за тълкувателно решение на Конституционния съд като поясни, че става въпрос за текстовете, които се отнасят до правомощията на пленума на Висшия съдебен съвет и на двете колегии – съдийската и прокурорската.

„Съдебната реформа е много сериозна и трябва да има обществени дебати. АБВ остава на позицията, че няма да подкрепи на второ четене предложението на промени в Конституцията“, добави депутатът от АБВ.

„Няма друга държава, която си пише промените в Конституцията за една седмица“, категоричен е Румен Петков. Според него правосъдният министър Христо Иванов е „слаб“ и „самият факт, че Бойко Борисов не го взе при последните преговори, говори достатъчно“, добави той.

Коментари: 0