Предприемачи могат да кандидатстват в програмата на Start It Smart до 28 февруари

Стартъп преакселераторът включва интензивна програма с над 60 обучения за подготовка на екипи

Предприемачи могат да кандидатстват в програмата на Start It Smart до 28 февруари
5086 ~ 1 мин. четене

Стартира шестото издание на известната обучителна програма Start It Smart - Pre-Accelerator. Единственият по рода си на Балканския полуостров стартъп преакселератор включва 10 – седмична интензивна програма с над 60 обучения за подготовка на екипи от начинаещи предприемачи. За целта те трябва да попълнят формуляр  до 28 февруари, в който да опишат идеята и екипа си.

Организаторите са подготвили няколко новости в програмата. Първата е новото работно пространство, създадено съвместно с Microsoft и ICB в София Тех Парк. То се нарича MIC (Microsoft Innovation Center) и в него ще бъде осигурено място за развитието на всички участващи екипи, както и достъп по последните световни технологии. Второто нововъведение в тазгодишното издание е, че за първи път участието в преакселератора ще е платено. Целта е повишаване на ангажираността, като се предвижда и възможност за отпускане на стипендия, която покрива 50% от таксата.

В програмата ще участват голям брой успели предприемачи, професионалисти и инвеститори от България и региона. Обученията ще започнат на 20 март, а партньори на инициативата са българските фондове за рисково финансиране LAUNCHub и Eleven, както и акселераторски програми от Германия и други страни по света.

До сега през преакселератора са стартирали разпознаваеми имена на българската стартъп сцена като Dextrophobia Rooms, Eventyard, Tickey, MaistorPlus, betahaus Sofia, Enhancv, а общият размер на рисковите инвестиции, привлечени от участниците в програмата в последващ етап, достига 2 млн. евро. 

Подкрепи Economic.bg