Преизбраха Борислав Михайлов за шеф на БФС

Любослав Пенев напусна залата, тъй като според него Конгресът е \"уговорен мач\"

Преизбраха Борислав Михайлов за шеф на БФС

Снимка: Facebook

1904 ~ 1 мин. четене
Борислав Михайлов бе преизбран за президент на Българския футболен съюз (БФС). Той спечели с 463 гласа, като гласуването се проведе в четири изборни бюра - София, Пловдив, Варна и Велико Търново. Право на вот имаха 546 клуба от страната. 

Това ще бъде четвърти мандат за Борислав Михайлов. Неговите двама опоненти за поста Любослав Пенев и Ивайло Дражев получиха съответно по 36 и 5 гласа. Любослав Пенев напусна залата, тъй като според него Конгресът е "уговорен мач". 

Междувременно стана ясно, че Наско Сираков напуска Изпълнителния комитет на БФС. Той обяви пред медиите, че е имал покана да продължи да бъде част от управлението на родния футбол, но е взел решение да се оттегли. 

Бившият вратар на националния ни отбор Борислав Михайлов поема ръководството на БФС на 21 октомври 2005 г. През 2009 и 2014 г. бе преизбран на изборите, а днес започва своя четвърти мандат. 

"Благодаря ви за този вот. Той ми дава право с моя екип да продължим да работим и да надграждаме. Това, което сме обещали, със сигурност ще го направим. Аз ще бъде това, което съм бил и което съм обещал в тази зала", заяви Михайлов след вота. 
Подкрепи Economic.bg