Президентът ще проведе консултации с ДПС и БСП

Срещите се провеждат в рамките на месеца на политическите консултации

Президентът ще проведе консултации с ДПС и БСП

Снимка: БГНЕС

3590 ~ 1 мин. четене

Президентът Росен Плевнелиев ще приеме представители на ръководствата на парламентарните групи на Движение за права и свободи (ДПС) и на „БСП лява България“. 

Срещите се провеждат в рамките на месеца на политическите консултации с парламентарно представените политически сили.

Разговорът с ръководството на ДПС ще започне в 10.30 часа на „Дондуков“ 2. От 14.00 часа в четвъртък ще се състои и срещата с представителите на „БСП лява България“ .

Преди седмица държавният глава се срещна с представители на АБВ, които подкрепиха идеята на президента за задължително гласуване. Те обсъдиха и проблемите в енергетиката,  демографкса криза, отбрана, здравеопазване и други. Държавният глава се срещна и с представители на Патриотичния фронт и Български демократичен център.

Проведена бе среща и с представители на Реформаторския блок. Ключови теми по време на консултациите са били референдум и изборно законодателство, международна и регионална сигурност, отбрана и въоръжени сили, кризи и природни бедствия.

В рамките на инициативата "месец на политическите консултации" Росен Плевнелиев ще се срещне с представители на всички парламентарно представени групи.

Коментари: 0