Президентът свиква съвет за националната сигурност

Темата ще е изход от политическата криза

Президентът свиква съвет за националната сигурност
252 ~ 1 мин. четене
Държавният глава Росен Плевнелиев ще свика извънреден Консултативен съвет за национална сигурност (КСНС), на който ще се търси изход от политическата криза у нас. Това ще стане след като приключат консултациите му с осемте парламентарно представени политически партии, съобщава БНР. 

Първата среща на "Дондуков" 2 бе с лидера на ГЕРБ Бойко Борисов и председателя на Парламентарната група на партията Цветан Цветанов. В началото на срещата президентът Плевнелиев обяви темите, по които ще разговарят. Първо, възможно ли е в съществуващото Народно събрание да бъде намерена друга формула за съставяне на правителство. Второ, ако това не е възможно, какви са потенциалните разумни дати или период за провеждане на избори. И трето - какво още има да свърши Народното събрание - важно, неотложно и съществено за държавата, преди да се стигне до предсрочни парламентарни избори, ако се стигне до такива, каза Плевнелиев. 

"След приключване на консултациите, които ще продължат през тази и през следващата седмица, утре продължаваме с БСП, през цялата следваща седмица продължаваме и съответно с всички останали шест парламентарно представени политически сили, си запазвам правото веднага след това да свикам и извънреден Консултативен съвет по национална сигурност, на който всички заедно - и политическите партии, и законодателната власт, и изпълнителната власт да можем да се обединим около пътя, по който да излезем от политическата криза, в която се намираме - и чак след това ще стартирам и конституционната процедура за връчване на мандати", обясни президентът.
Подкрепи Economic.bg