Президентът свиква съвет за националната сигурност

Темата ще е изход от политическата криза

Президентът свиква съвет за националната сигурност
Държавният глава Росен Плевнелиев ще свика извънреден Консултативен съвет за национална сигурност (КСНС), на който ще се търси изход от политическата криза у нас. Това ще стане след като приключат консултациите му с осемте парламентарно представени политически партии, съобщава БНР. 

Първата среща на "Дондуков" 2 бе с лидера на ГЕРБ Бойко Борисов и председателя на Парламентарната група на партията Цветан Цветанов. В началото на срещата президентът Плевнелиев обяви темите, по които ще разговарят. Първо, възможно ли е в съществуващото Народно събрание да бъде намерена друга формула за съставяне на правителство. Второ, ако това не е възможно, какви са потенциалните разумни дати или период за провеждане на избори. И трето - какво още има да свърши Народното събрание - важно, неотложно и съществено за държавата, преди да се стигне до предсрочни парламентарни избори, ако се стигне до такива, каза Плевнелиев. 

"След приключване на консултациите, които ще продължат през тази и през следващата седмица, утре продължаваме с БСП, през цялата следваща седмица продължаваме и съответно с всички останали шест парламентарно представени политически сили, си запазвам правото веднага след това да свикам и извънреден Консултативен съвет по национална сигурност, на който всички заедно - и политическите партии, и законодателната власт, и изпълнителната власт да можем да се обединим около пътя, по който да излезем от политическата криза, в която се намираме - и чак след това ще стартирам и конституционната процедура за връчване на мандати", обясни президентът.
Коментари: 0