Проблеми с отчуждавания бавят обхода на Поморие

Договорът с изпълнителя е подписан през лятото на 2017 г.

Проблеми с отчуждавания бавят обхода на Поморие
Държавата се е забавила с провеждането на отчуждителни процедури при изграждането на обходния път на Поморие с дължина 5 км, стана ясно от отговора на регионалния министър Петя Аврамова по време на парламентарния контрол. Обходът е част от проекта за нов път с четири ленти между Бургас и Слънчев бряг и струва близо 21 млн. лв.

Общо 152 имота в землището на град Поморие е трябвало да бъдат отчуждени, като на собствениците на 149 от тях вече е платено обезщетение. Един притежател на общо три парцела обаче не е доволен от определената цена и я обжалва във Върховния административен съд.

По думите на Аврамова проблемът трябва да се реши скоро и се очаква строежът на обхода да започне през май като срокът за завършване е 12 месеца. Поръчката за обхода бе пусната през 2015 г., а изпълнител на проекта бе избран преди близо 2 години – ДЗЗД „Поморие 2015“, в което влизат „ПСТ Груп“ и „Понсстроййнженеринг“.

„С изпълнението на проекта ще се облекчи трафикът, особено в активния летен туристически сезон, и ще се повиши и пътната безопасност“, уточни Аврамова.
Коментари: 0