Продадоха на търг часовник от розово злато за 2,7 млн. долара

Сглобеният през 1951 година Patek Philippe има едва 4 бройки

Продадоха на търг часовник от розово злато за 2,7 млн. долара
4463 ~ 1 мин. четене
Специален търг в неделя вечерта на часовници "Патек Филип" (Patek Philippe) постигна рекордни резултати в Женева, съобщи аукционната къща Кристис (Christie`s), цитирана от БГНЕС.

Продажбата на 100 часовника на известния женевски часовникар бе организирана по повод на 175-годишнината на марката. Продажбите надминаха два пъти очакваното и достигнаха 19,7 милиона долара, предаде АФП.

Звездата на търга беше часовник от розово злато, продаден за 2,67 милиона долара. Той бе оценяван между 1,6 и 2,6 милиона долара.

От този часовник са направени едва 4 броя. Продаденият в неделя вечерта е бил сглобен през 1951 година.

Според Кристис са подобрени 9 световни рекорда за моделите на тази марката, много ценена от колекционерите. Средната цена за лот бе близо до 200 хиляди долара.

125-те места в залата за търга бяха запазени 48 часа преди началото на продажбата в неделя вечерта. Повече от 300 души присъстваха на събитието. Продажбата на часовници в Кристис продължава в понеделник.

Кристис продължава с продажби на часовници в понеделник, а конкурентната Сотбис (Sotheby`s) насрочи за 11 ноември търг със звезда "най-скъпият часовник в света". Това е свръхсложен джобен часовник, изработен ръчно през 30-те години на XX век специално за нюйоркския банкер Хенри Грейвс. Нареченият "Грейвс", този часовник е "Патек Филип" и се оценява на над 15 милиона долара.

Изберете компанията, осигуряваща най-добър "Старт в кариерата"
Подкрепи Economic.bg